top of page

Je kristal schoonmaken

1. Koud water
 

- Wanneer je je kristal ontvangt, geef het dan een frisse start door het een paar minuten onder koud kraanwater schoon te maken.

 

2. Zand
 

- Je kunt er ook voor kiezen om je steen 24 uur te begraven om hem goed te reinigen van alle energie die hij zou kunnen hebben van mensen die de steen voor jou hebben gehanteerd. Onthoud dat als het regent de Lapis Lazuli of Zwarte Toermalijn niet nat mag worden.

 

3. Amethist
 

- Het is ook mogelijk om je stenen bovenop of 'in' een grotere amethiststeen te plaatsen. Dit reinigt ze van elke energie, maar vergeet niet om je amethist schoon te maken nadat de stenen er 24 uur op hebben gezeten.

942826DF-A34C-414C-B0EE-1780C6D64687.JPG

Je kristal opladen

Hoe vaak je je kristallen oplaadt, hangt helemaal af van de energie die je er uit 'neemt'. Voor sommigen betekent dit één keer per maand; voor anderen, een keer per week. Het is een persoonlijke zaak tussen jou en je kristallen.

Kristallen in een ruimte waar je vaak (gestrest!) bent, of kristallen die je de hele tijd draagt, wil je vaker schoonmaken en opladen dan andere. Maar vergeet niet dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Als je ziet dat je stenen er dof en minder levendig beginnen uit te zien, geef ze dan terug aan de natuur.

 

Er zijn verschillende manieren om dat te doen:

 

1. Maanlicht

- Maanenergie helpt kristallen te reinigen en op te laden, en het licht van de maan is het helderst en heeft de meeste kracht tijdens de volle maan.


- Laat je kristallen buiten in het maanlicht staan - idealiter drie dagen voor en drie dagen na volle maan, maar in ieder geval gedurende 24 uur. Achter glas is ook prima, zolang de stenen maar in het volle zicht van het maanlicht staan.

2. Zonlicht

- Je kunt sommige stenen ook opladen in het zonlicht. Zonlicht is echter intenser en niet alle stenen mogen worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat dit ze kan beschadigen en doen vervagen. Probeer op te laden bij zonsopgang of zonsondergang, want dan is het zonlicht een stuk minder fel.


- Vermijd het opladen van de volgende stenen in het zonlicht, aangezien deze hun kleur kunnen verliezen: amethist, aquamarijn, aventurijn, beril, celestiet, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

3. Helder kwarts (Bergkristal)

- Ten slotte kunnen kristallen ook voorzichtig worden opgeladen in een heldere kwartscluster of een kleine stapel heldere kwartsstenen.


- Laat de steen minimaal 24 uur in de kwarts liggen. Het heldere kwarts zelf moet regelmatig worden schoongemaakt, wat u kunt doen door ze eenvoudig onder stromend water te houden.

Onthoud dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Elke keer dat je een raam opent of een kaars aansteekt, worden je kristallen ook een beetje teruggegeven aan de natuur!

bottom of page