• Wild Stones

[NL] Kinderen en edelstenen

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik was vroeger dus echt dol op stenen. Ik verzamelde overal stenen (en schelpen..) en nam ze mee naar huis. Op een gegeven moment werd de regel ‘je mag zoveel stenen meenemen als dat je zelf kan dragen’ in het leven geroepen omdat ik maar bleef verzamelen. Liep ik daar over het kiezelstrand mijn broek omhoog houdend omdat hij anders afzakte door de hoeveelheid stenen die ik in mijn broekzakken had… Afijn.. ik denk dat dit redelijk herkenbaar is voor veel ouders. Mooie stenen hebben toch een bepaald aantrekkingskracht op kinderen. Mooi rond of glad of glinsterend.


Mijn eigen zoon kiest nu vaak ’s avonds uit een schaaltje welke steen hij mee naar bed wil nemen. Vaak kiest hij een Zwarte Toermalijn of Amethist welke beide gerelateerd worden aan ontspanning en loslaten van gedachten voor een betere nachtrust. Waar ik zelf altijd goed op let is dat de steen niet te klein is zodat hij deze in zijn mond kan doen of dat hij te groot is om vast te houden en misschien ‘te’ krachtig is. Een fijn knuffelsteentje is het beste. Let bij jonge kinderen en baby’s altijd goed op dat ze de stenen niet in hun mond kunnen stoppen. Stop het steentje onder het hoeslaken in bed of in de kussensloop.


Kinderen kunnen een steen dus mee naar bed nemen als ‘knuffelsteentje’. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om kinderen met edelstenen in aanraking te brengen. Net zoals bij volwassenen kan een kind ook een steen in zijn/haar broekzak doen bij een spannende dag. Je kunt een steen op het nachtkastje leggen voor een goede nachtrust of je (iets oudere) kind een eigen sieraad geven gemaakt van een edelsteen. Let ook hierbij weer op dat armbanden met kleine kralen niet voor jonge kinderen en baby’s geschikt zijn.


Net zoals bij volwassenen raden we aan om kinderen ook hun eigen steen uit te laten kiezen. Laat ze voelen welke steen het beste bij hun past. Vaak kiezen ze dan een steen uit die ze echt iets kan brengen!


Stenen die regelmatig door kinderen gebruikt worden:


Rozenkwarts: Dit is de steen voor de liefde! Deze bevordert alle soorten liefde die je kan krijgen en geven. Denk aan vriendschappen op school of verliefdheid. Vergeet ook zeker niet zelfliefde en acceptatie! Het vertrouwen in zichzelf groeit en je kind staat meer open voor liefde van anderen.

Amethist: Deze steen staat bekend om zijn kalmerende en beschermende werking. Hij zorgt voor rust en ontspanning. Leg een Amethist op het nachtkastje bij je kind of onder het matras van je baby voor een rustigere slaap.

Groene Aventurijn: Deze heeft een kalmerende en beschermende werking. Het zorgt voor rust en een goed gevoel in lichaam en geest. Deze steen zorgt voor een geduldigere, positievere en meer empathische houding.

Tijgeroog: Deze steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Hij geeft moed, kracht en vertrouwen tijdens moeilijke momenten. Het helpt je kind om dromen en doelen te bereiken. Het kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en minder faalangst! Deze kan bij een spannende toets bijvoorbeeld in het rugzak of broekzak van het kind gestopt worden!

Lapis Lazuli: De Lapis Lazuli zorgt voor vertrouwen om de waarheid te spreken. Het zorgt ervoor dat je kind zijn eigen mening kan verwoorden en kan staan waar hij voor staat! Je kind kan door het dragen van deze steen zijn emoties beter herkennen, verwoorden en uiten. Hierdoor krijgt je kind ook meer rust in zijn hoofd.

Zwarte Toermalijn: Toermalijn absorbeert stralingen om ons heen, ook van elektrische apparaten waar veel kinderen in deze tijd mee in aanraking komen. Het ontdoet je lichaam en geest van negatieve gedachten en energie. Hierdoor is er meer ontspanning, zelfvertrouwen en minder angst.

Witte Agaat: Witte Agaat beschermt moeder en kind tijdens een zwangerschap. Deze steen werkt beschermend, kalmerend en zorgt voor rust. Het kan pijnklachten verminderen en helpt misselijkheid tegen gaan. Na een bevalling kan het ook de melkproductie bevorderen!

53 views0 comments