top of page

Geboorte- & Horoscoopstenen

Het onderstaande overzicht bevat de geboortestenen die populaire keuzes zijn, vaak een weerspiegeling van de Poolse traditie.

We gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit en kiezen persoonlijk de beste stenen.

Er zijn verschillende manieren om de edelsteen te definiëren die is gekoppeld aan de geboortedatum van een persoon. De joodse historicus Josephus uit de eerste eeuw geloofde dat er een verband bestond tussen de twaalf stenen in Aärons borstharnas, de twaalf maanden van het jaar en de twaalf tekens van de dierenriem.

Horoscoopstenen, die gebaseerd zijn op astrologische tekens, verschillen van moderne geboortestenen, die per geboortemaand gaan. Pas in 1912 werd een versie van edelstenen per geboortemaand geïntroduceerd door Jewelers of America. Deze lijst wordt nu door het grootste deel van de wereld gevolgd.

Veel mensen geloven dat het dragen van de edelsteen die is toegewezen aan je geboortemaand of sterrenbeeld geluk brengt en een bedel is met beschermende krachten. Het is ook een geweldig cadeau!

Hieronder bieden we een lijst met de sterrenbeelden en de bijbehorende data, evenals de toegewezen edelstenen. Bij elk sterrenbeeld zijn er meerdere edelstenen die vermeld kunnen worden omdat elk teken meerdere karaktereigenschappen bezit. We hebben een van de belangrijkste edelstenen op een rijtje gezet die geschikt zijn voor dat sterrenbeeld.

U kunt beslissen om uw Zodiac-edelsteen of uw geboortemaandsteen te kiezen, of beide! Uiteindelijk is de keuze van astrologische of moderne geboortesteen een kwestie van persoonlijk geloof en geloof. Experts zeggen: "De beste manier om een steen toe te wijzen, is degene te vinden die tegen je praat."

Geboortestenen per maand:
Horoscoop stenen:
bottom of page