top of page

Gouden driehoek edelstenen: Hoe werkt het en wat is het?

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023

De gouden driehoek edelstenen zijn Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal. Deze edelstenen hebben alle drie hun unieke eigenschappen. Door ze te combineren versterken ze elkaar als het ware en vullen elkaar op een bijzondere manier aan. Wat deze eigenschappen zijn en hoe de gouden driehoek edelstenen precies werken leggen we je in deze blog uit.


De edelstenen van de gouden driehoek

Voor we dieper ingaan op de werking van de gouden driehoek edelstenen is een voorstelrondje wel op z’n plaats. Waarschijnlijk ken je de stenen van de gouden driehoek wel, maar weet je ook wat ze betekenen en wat hun unieke eigenschappen zijn?


Rozenkwarts:

De zachtroze edelsteen heeft een hele zachte en rustige energie. De steen wordt ook wel “de brenger van liefde” genoemd. Rozenkwarts kan je helpen om je hart te openen en helpt bij zowel het geven als ontvangen van liefde. Ook kan Rozenkwarts je helpen bij het versterken van de liefde voor jezelf. De edelsteen kalmeert, geeft (nacht)rust en kan bijdragen aan verwerking van verdriet of trauma.


Amethist:

Deze paarse edelsteen beschermt tegen negatieve energie en invloeden van buitenaf. Amethist helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Amethist kan je ook helpen om dichter bij je innerlijke kracht en wijsheid te komen.


Bergkristal:

Bergkristal is helder en zuiverend voor je lichaam, geest en natuurlijk je woonruimte! Bergkristal staat bekend om het zuiveren en geven van energie en geeft daarnaast ook wat meer balans in je leven. Door deze edelsteen te gebruiken in je gouden driehoek creëer je als het ware een positieve energie boost.


Kleine “rituelen” met de gouden driehoek

Je kunt de edelstenen thuis op een fijn plekje wegleggen of je kunt één of meerdere stenen met je meedragen op belangrijke of spannende dagen. Het creëren van een plekje in huis waar jij jouw gouden driehoek gaat plaatsen maakt dat je direct een fijne en mooie intentie in je huis plaatst. Wanneer je langs jouw tafeltje of kastje met je gouden driehoek edelstenen loopt zul je ongetwijfeld even denken aan de intentie of het positieve gevoel. Heb je een examen, sollicitatiegesprek of een ander belangrijk moment? Leg de stenen dan in een driehoeks-vorm weg en plaats een kaarsje tussen de stenen om je intentie kracht bij te zetten. Zo kun je natuurlijk ook wat positiviteit of liefde naar iemand anders sturen.Gouden driehoek: Rust, positieve energie en harmonie

Rust, positiviteit en harmonie zijn precies de drie eigenschappen die eigenlijk voor iedereen belangrijk én welkom zijn. Dat maakt dat het geven van de gouden driehoek edelstenen als cadeau voor iedereen een mooi en bijzonder geschenk is. We gunnen elkaar in deze drukke tijden allemaal wat meer balans, wat meer rust of juist een beetje energie.

Met een set gouden driehoek edelstenen zit je dus altijd goed. Daarnaast is het natuurlijk een prachtig geschenk aan jezelf en een zeer bijzondere toevoeging aan jouw geluksplekje, gedenktafel, jaartafel of huisaltaar. Door de decoratieve waarde van de stenen kun je ze overal wegleggen om hun werk voor jou te doen!
158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page