top of page

Hematiet sieraden: De eeuwenoude beschermers

Hematiet is een steen die al eeuwenlang gebruikt wordt als talisman, beschermer en wordt ook weleens de “zwarte diamant” genoemd. Niet voor niets dus dat deze bijzondere edelsteen vandaag de dag nog steeds heel populair is. Heb je net dat beetje meer zelfvertrouwen nodig? Of zoek je een beschermende talisman? Lees dan zeker verder! We leggen je in deze blog meer uit over de bijzondere en helende werking van de Hematiet sieraden.


Hematiet sieraden : Beschermend en zelfvertrouwenKettingen gemaakt van Hematiet worden dus al sinds mensenheugenis gedragen. Bij opgravingen in Egypte kwamen talismannen en voorwerpen met Hematiet boven de grond. De oude Egyptenaren geloofden dat Hematiet de reiziger zou beschermen op zijn reis naar het hiernamaals. Maar ook in dit leven is de Hematiet een echte beschermer. De steen staat er om bekend een beschermende laag op te trekken tussen de draagster en de wereld om je heen. Iets wat we allemaal wel eens kunnen gebruiken. Ook geeft de steen een zelfvertrouwen boost! Heb je een sollicitatiegesprek, een lastige dag of misschien wel een eerste date? Hematiet is de steen die je net dat beetje meer zelfvertrouwen kan geven!

Spanning en angsten wegnemen met Hematiet sieraden

We hebben er allemaal weleens last van: angst en spanning. Zeker in deze drukke tijden waarvan er steeds meer van ons verwacht wordt én we steeds meer van onszelf verwachten, kun je ineens last krijgen van een hoop stress. Hematiet is een steen die stress, angst en spanningen helpt weg te nemen en je kan helpen alles een plaatsje te geven.

Alleen al de intentie die je voor jezelf zet wanneer je kiest om vandaag een sieraad van Hematiet te dragen kan een hoop veranderen! Zo zul je elke keer als je de ketting voelt weer even stilstaan bij de intentie die jij voor jezelf hebt gezet vandaag: Ik hoef niet bang te zijn, ik hoef niet overmatig te presteren, ik ben goed zoals ik ben!


Negatieve energie uitgummen met Hematiet

Van Hematiet wordt gezegd dat het negativiteit letterlijk kan uitgummen. Of het nu gaat om slechte energie van een ander, aardstralen, geroddel of negativiteit als gevolg van bepaalde planeetstanden. Het geeft je een beschermend gevoel om een Hematiet sieraad te dragen.

Ver in de middeleeuwen en dus ook in allerlei oude culturen werd de Hematiet gebruikt als beschermer tegen het kwade.

Ook is een Hematiet sieraad een ontzettend fijne manier om je andere edelsteen sieraden te reinigen van negatieve energieën! De edelsteen heeft dus meerdere zeer prettige eigenschappen.


Hematiet: “De zwarte diamant”

Oh wat klinkt dat heerlijk mysterieus en chique! En dat is het dus eigenlijk ook. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Hematiet een hele bijzondere en mystieke steen. Maar het is daarnaast ook hét mode item bij uitstek! De prachtige grijs-zilverkleur past in vrijwel iedere garderobe. Grijs en zwart tinten zijn daarnaast ook nooit echt uit de mode! Het mooie aan de Hematiet is dat het een hele stoere steen is. Het geeft iedere outfit nét dat beetje power. De Hematiet ketting die we in onze (limited!) collectie hebben is daarnaast ook heel erg geschikt om samen met andere edelsteen sieraden te dragen! Je kunt uiteraard zelf kiezen of je jouw Hematiet sieraad het liefst aan een zilveren of gouden ketting draagt. Draag je Hematiet ketting lekker opvallend op een top met een hoge hals of draag de ketting lekker onder je kleding zodat niemand ziet dat jij vandaag wat extra zelfvertrouwen nodig hebt.116 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page