top of page

Hoe kies je de juiste edelsteen voor jou?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Regelmatig krijgen wij de vraag welke steen iemand moet kiezen. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Het kiezen van een edelsteen is erg persoonlijk! Er zijn veel verschillende soorten en maten edelstenen. Als deze stenen hebben een eigen werking en geven een eigen gevoel weer.


Kies op gevoel

Vaak raden wij aan dat je op gevoel moet kiezen. Alle edelstenen stralen een bepaalde energie uit. Bekijk verschillende stenen, let op de kleur, de helderheid en de vorm. De steen waar jij naar toe getrokken wordt is vaak de juiste steen voor jou. Als je vervolgens de werking van de steen leest zul je vaak herkennen waarom jij die steen nu ‘nodig’ hebt. Vertrouw op je eigen gevoel en ga daarvan uit.


Kies op kleur

Edelstenen en kristallen komen in verschillende kleuren en vormen. De kleur van een steen is niet alleen mooi en past goed bij je outfit misschien maar vertelt je ook iets over de werking. De kleur wordt bepaald door de verschillende elementen en mineralen van waaruit de steen is opgebouwd. Daarom hebben edelstenen vaak ook verschillende kleuren of kleurvlakken. Als je weet wat de kleuren ongeveer betekenen is het ook makkelijker voor een bepaalde kleur te kiezen. Over het algemeen werkt een steen met een warme kleur (rood, oranje, geel) meer stimulerend en activerend. De Jade is een groene steen die kalmeert en ontspant meer. Dit is een neutrale kleur. En een blauwige of paarse steen heeft een harmoniserende werking.


Kies je geboortesteen

Elke horoscoopmaand heeft zijn eigen stenen. Bepaalde stenen passen beter bij bepaalde karaktereigenschappen dan andere. Daarom kun je ook een steen uitkiezen die bij je horoscoop past. Neem een kijkje op de website waar uitgelegd wordt welke stenen bij welke horoscoop passen!


Kies op werking

Soms zijn er dagen dat je een bepaalde kracht nodig hebt. Voor een sollicitatiegesprek, een belangrijke afspraak, omdat je vastzit in je eigen (of andermans) negatieve gedachten of omdat je niet zo goed geslapen hebt. Elke steen heeft zijn eigen kracht en energie en een steen uitzoeken bij wat jij op dat moment nodig hebt kan erg goed werken. Door even stil te staan bij wat jij nodig hebt en vervolgens op werking een steen zoeken zorgt ervoor dat de steen helemaal bij jou past op dat moment in je leven.

Heb je wat meer zelfliefde nodig dan is de Rozenkwarts de steen voor jou. Slaap je wat minder goed en ben je wat gestrest? Dan heb je een Amethist nodig. Om je te ontdoen van negatieve gedachten en negatieve energie om je heen, zou ik voor de Zwarte Toermalijn gaan. Heb je het nodig om met beide benen op de grond te blijven, zoek je naar focus en structuur dan zou de Rode Jaspis een aanwinst kunnen zijn. Zoek hier op de website naar de werking van een steen om te kijken wat jij nodig hebt!

297 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page