top of page

De Gouden Driehoek stenen combinatie

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

De Gouden Driehoek is een combinatie van de stenen; Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts.


Regelmatig vind ik het fijn om mijn edelstenen met elkaar te combineren. Meestal doe ik dat op gevoel maar er is 1 combinatie die bekend staat als de ‘Gouden driehoek’! De Gouden Driehoek is een combinatie van de stenen; Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Wanneer je deze drie edelstenen samen gebruikt of legt creëer je een zo optimaal mogelijke positieve energiestroom.


Bergkristal

De bergkristal reinigt, zuivert en versterkt. Bergkristal is een belangrijke steen in de Gouden Driehoek onder andere omdat deze de werking van andere stenen versterkt! Bergkristal geeft je energie en kan je heldere inzichten geven. Mentaal bevordert Bergkristal concentratie, helder denken en helpt om een neutrale houding aan te nemen.

De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Veel mensen dragen deze steen ook bij zich tijdens het genezingsproces van een ziekte of operatie. Het is een geweldige steen om mee te mediteren, om op je te dragen of om een ruimte energetisch te reinigen.


Rozenkwarts

De Rozenkwarts is misschien wel de mooiste en meest bekende edelsteen. Hij opent je hart en maakt je toegankelijker voor het ontvangen van liefde, schoonheid en het vergroot je inlevingsvermogen. Het wordt makkelijker liefde te geven en te ontvangen door de Rozenkwarts. De Rozenkwarts zal je ook inspireren en helpen om nieuwe dingen te creëren!

De Rozenkwarts verhoogt je gevoel van eigenwaarde, versterkt je zelfvertrouwen en helpt je jezelf emotioneel in balans te voelen terwijl het stress, spanning en woede loslaat. Het leert je opnieuw van jezelf houden als je dat verloren bent na mogelijke traumatische ervaringen.

Rozenkwarts helpt ook goed tegen angsten. Het kalmeert en troost je.


Amethist

De Amethist is bij uitstek de steen om rust en harmonie te brengen. Hij neutraliseert negatieve spanningen en energieën. De Amethist helpt je groeien en je je intuïtie te ontwikkelen.

De Amethist vergroot positieve energie en vermindert zenuwen en stress. Het helpt de concentratie verbeteren, kalmeert sterke emoties en brengt stabiliteit. Het is een fantastische steen om naast je bed (of onder/ in het hoeslaken van een baby/peuter bed) te leggen voor een betere nachtrust!


Hoe gebruik je de gouden driehoek:


Als je de stenen binnenkrijgt mag je deze eerst reinigen (zie informatie op website over reinigen). Zoek vervolgens een plekje uit waar je de stenen kunt plaatsen. Kies een mooi plekje uit waar je regelmatig langskomt of naar kijkt. Dit kan in de woonkamer zijn maar ook op je slaapkamer, werkkamer of kinderkamer! Je kunt er ook een mooi ‘altaartje’ van maken door er een leuk kaartje met een mooie spreuk bij te leggen, een (geur)kaarsje of wat droogbloemen. Vergeet de stenen niet af en toe op te laden bij Volle Maan. (Zie hiervoor informatie op de website over opladen.)

Je kunt ook met de stenen mediteren. Leg bij het mediteren de stenen om je heen in een driehoek of houdt ze in je handen tijdens het mediteren. Kies voor een meditatiedoel die past bij je stenen. Bijvoorbeeld om meer liefde toe te laten in je leven of voor meer rust in je hoofd.

Als laatste kun je de stenen ook bij je dragen. Als je ‘kleine’ knuffelstenen hebt kun je deze in je broekzak dragen of meenemen in je tas. Of je draagt meerdere kettingen samen in combinatie met 1 steen in je zak! Op deze manier heb je de kracht van de Gouden Driehoek bij je als je een spannende of drukke dag hebt.


Klik hier om de set te bekijken!

407 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page