top of page

Hoe gebruik je nou die prachtige edelstenen?

Bijgewerkt op: 15 jun. 2023

Doordat edelstenen op energetisch niveau werken kunnen wij gebruik maken van de energie die een edelsteen uitstraalt. Om hiervan gebruik te maken is het van belang om in contact te zijn met deze energie. Deze hoef je niet altijd bij je te dragen maar hoe doe je dat nu in het dagelijks leven?


Draag je edelsteen als sieraad

Door de steen, verwerkt in een sieraad, op je huid te dragen maak je contact met de edelsteen en kun je profiteren van de energie ervan. Buiten het fijn dat het fijn is om de kracht ervan de ervaren staat het ook nog eens heel mooi!


Draag een steen in je broekzak

Zoals ook bij een sieraad geldt, kun je ook profiteren van de energie als je een steen in je broekzak met je meedraagt. Door in contact te staan met de steen voel je de krachten daarvan. Daarnaast is het soms een goede reminder om bijvoorbeeld even te ontspannen. Als ik een stressvolle, drukke dag voor de boeg heb, doe ik vaak een Amethist in mijn broekzak. Doordat ik soms de steen voel, word ik er even aan herinnerd om een stapje terug te doen en rust te nemen.


Zet het op een plek in je woning

Een edelsteen in je huis kan prachtig staan! Er zijn prachtige stenen te krijgen die een woonaccessoires zijn of stenen waar een waxinelichtje in kan die een positieve werking hebben op de sfeer en energie in huis.


Mediteren

Edelstenen kunnen je meditatie nog krachtiger maken. Je kunt een steen vasthouden of dichtbij op de grond zetten. Het hangt van jouw zelf af wat het beste voor jou werkt. Kies ook een specifieke steen uit waarbij je gaat mediteren. Wil je tijdens je meditatie wat meer liefde voor jezelf krijgen? Kies dan een Rozenkwarts uit.


Bij je gezondheidsritueel of bad

Maak eens een heerlijk bad voor jezelf waar je stenen in of rondom het bad legt. (Let op! Niet alle stenen kunnen tegen water. Zoals Zwarte Toermalijn!) Steek nog wat kaarsjes aan en je hebt een heerlijk ontspannend bad! (Ook zonder edelstenen is dit fijn!) Ook heb je gezichtsmassage rollers die gebruik maken van edelstenen. Een Jade massage roller is een van de bekendste daarvoor. De Jade staat bekend als een zuiverende en beschermende steen!


In je water

Vul een fles met water en kies een edelsteen uit waarvan je van de werking wilt profiteren. Doe de steen in het water en laat het een paar uur ‘trekken’. Let op! Sommige edelstenen, zoals Zwarte Toermalijn, kunnen niet tegen water. Dit staat beschreven op het kaartje dat je bij de aankoop krijgt.130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page