top of page

Hoe laad je edelstenen op?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Soms merk je dat je steen niet meer zo goed ‘werkt’. Maar je krijgt natuurlijk geen 10% batterij melding. Je voelt aan dat je steen even wat extra aandacht nodig heeft. Voor de een is dit na een week, voor de ander na een maand. Stenen waar veel mensen (dus energieën) in de buurt zijn verliezen vaak sneller hun energie dan stenen die alleen door jou gebruikt worden.


Klinkt dit vaag? We hebben vaak de neiging alles wat we niet met onze standaard 5 zintuigen kunnen waarnemen ‘vaag’ te bestempelen. Bear with me here...


Als een steen niet meer goed z’n werk doet, of je het gevoel hebt dat de steen een beetje dof wordt breng je de steen terug naar de natuur:


1. Water

2. Zonlicht

3. Zand

4. Maanlicht

5. Lucht

6. Vuur


1. Water

Afspoelen met water is de eerste stap. Zoutwater kan ook prima, maar wees niet te streng voor jezelf. Gewoon kraanwater is goed. Let er wel op dat als je steen aan een ketting hangt, je goed op moet letten of de ketting zelf tegen water kan. Roestvrij staal kan prima, maar het gold-plated gaat bij 3x per dag afspoelen natuurlijk verkleuren.


2. Zonlicht

Sommige lichte stenen (rozenkwarts) zijn hier wat gevoeliger voor dan andere stenen omdat ze kunnen verkleuren bij lange vrijstelling aan fel zonlicht. Maar draag je een ketting met edelstenen buiten in de natuur, lekker in de zon, dan helpt dat ook met de werking.


3. Zand

Ingraven! Let hier ook goed op de ketting; is deze van staal of zitten er stalen onderdelen aan de ketting? Dan gaan ze verkleuren. Maar voor de steen zelf is het een heel goed idee de steen 24 uur in te graven om even op te laden. Zo dicht mogelijk terug naar de oorspronkelijke natuur waar de steen vandaan komt.


4. Maanlicht

De meest populaire vorm, vooral met volle maan want dan is de kracht van de maan het sterkst. Leg de stenen buiten, in het zicht van de maan, voor tenminste 24 uur. Dus niet alleen een paar uurtjes in de nacht! Mocht het regenen en wil je de sieraden er omheen liever niet nat laten worden dan kunnen de stenen ook prima achter het keukenraam liggen. Alle type manen helpen, maar de volle maan heeft ver uit de meeste impact.


5. Lucht

Gewoon het dragen van je edelsteen op je lichaam helpt al bij het opladen. Wees niet te streng voor jezelf: het is niet zo dat een steen helemaal terug naar 0% gaat voordat deze weer opgeladen kan worden. Het dragen van een edelsteen trekt energie eruit maar door de lucht, zon en wind laad deze tegelijkertijd ook op.


6. Vuur

Brand een kaarsje, verschoon de energie in je huis met wat gebrande salie, laat de rook over je edelsteen gaan. Ook dit is je edelsteen terugbrengen naar de natuur. Maar ook de edelstenen die je in je huis hebt liggen worden daardoor rustig opgeladen als je op zaterdagavond een kaarsje brandt.


Conclusie? Zolang je de stenen niet alleen in een afgesloten plastic zakje onderin je een donkere lade laat liggen, hoef je je niet te druk maken over het wekelijks opladen. Denk logisch na en maak je niet druk als je een keer een volle maan mist.


De stenen van Wild Stones Amsterdam zijn altijd opgeladen in de laatste volle maan. We verkopen losse stenen maar ook edelsteen (minimalist) sieraden aan roestvrij stalen gold-plated kettingen uit Italië. Kijk hier naar alle soorten en kies op werking!


foto: www.storiesoflight.nl


Dit artikel verscheen eerder op thrive.nl283 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page