top of page

Hoe werkt een edelsteen?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

De werking van een edelsteen. Wat doen ze en hoe werken ze?

Elke edelsteen is een unieke steen die ieder een eigen werking heeft. Edelstenen werken op energetisch niveau. De werking is niet tastbaar maar wel voelbaar. De krachten van sommige stenen kunnen erg verschillen. Er zijn stenen voor liefde, bescherming, anti-stress of aarden. Hieronder gaan we verder in op de energetische werking maar eerst leggen we uit hoe een steen opgebouwd is en hoe je kunt herkennen wat voor energie ze uitstralen.

Een edelsteen bestaat uit mineralen. Meestal zijn dit 2 of 3 mineralen. Een mineraal is een stof die in de aarde voorkomt en die bij de groei kristallen kan vormen. De kleur van de edelsteen wordt bepaald door de soort mineralen. Barnstenen en parels worden genoemd als edelstenen maar groeien niet op deze manier. Ze worden gevormd door planten en dieren en worden ook wel organische stenen genoemd.


De werking van een edelsteen wordt beïnvloed door de dichtheid en de helderheid. Heldere stenen zoals een Bergkristal werken op de geest. Hierdoor ga je situaties helderder en duidelijker inzien. Stenen die dus meer doorschijnend zijn, horen bij je gevoel. Een Rozenkwarts bijvoorbeeld hoort bij de liefde. Als de dichtheid van een steen hoger is, hebben ze een meer aardse werking. Deze aardse stenen werken juist weer in op het lichaam. Zoals de Jaspis. Deze zorgt voor aarding, meer focus en meer fysieke energie. Of de Witte Agaat, welke moeder en kind beschermt tijdens de zwangerschap.

Aan de kleur van een steen kun je ook zien wat voor energie deze uitstraalt. De warmere kleuren, zoals rood/geel/oranje, werken stimulerend en activerend. Een neutrale kleur groen werkt juist kalmerend en ontspant. Een blauwe of paarse steen werkt harmoniserend.


Energie in een edelsteen

Mensen bestaan net zoals edelstenen ook uit energie. Zo kun je als mens gebruik maken van de kracht van een edelsteen. Je wil de steen die jij nodig hebt dichtbij je houden zodat je de energie in je op kan nemen en kunt gebruiken. Als je een edelsteen dichtbij je houdt (op je lichaam of in dezelfde ruimte) zal de energie van de steen door je lichaam opgenomen worden. Ook de mineralen die in een steen zitten kunnen worden opgenomen door je huid.

Andersom kan een edelsteen ook energie uit jouw lichaam opnemen. Als je een steen op je lichaam draagt of vasthoudt kan hij de negatieve energie van je overnemen en zorgt dit ervoor dat jij je wat fijner voelt! Hierdoor is het belangrijk om je stenen ook af en toe ‘schoon’ te maken en op te laden. Daarmee bedoelen we niet fysiek schoon maar schoon qua energie. Zie hiervoor ook de pagina ‘Cleaning and charging’ op de website.


Een paar voorbeelden:

- Amethist wordt vaak onder een babybedje of onder iemands kussen gelegd voor een betere nachtrust. Ook als je een stressvolle dag verwacht is het fijn een Amethist ketting of steen bij je te dragen zodat je wat meer rust hebt.

- Zwarte Toermalijn ontdoet je van negatieve gedachten en stoot de negatieve energie om je heen ook af. Ook tegen straling van elektrische apparaten beschermt de Toermalijn je. Dit is een fijne steen om bijvoorbeeld bij je computer of (thuis)werkplek te leggen.

- Citrien is een zonnige steen die geluk brengt. Dit is een krachtige steen bij het manifesteren. Het zorgt voor een positieve blik en motiveert je geest om goede gewoonten en een optimistische houding te hebben.

285 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page