top of page

Tips bij het combineren van edelstenen

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Er werd mij laatst gevraagd of je edelstenen ook met elkaar kan combineren en of je dat willekeurig kan doen of dat sommige edelstenen écht niet bij elkaar passen! Combineren kan zeker! Ik combineer mijn stenen of kettingen meestal op gevoel maar heb een paar ‘basisregels’ in mijn achterhoofd. Een edelsteen moet bij je passen en een keuze voor een steen is heel persoonlijk. Net zoals dat de keus voor een steen voor iedereen anders is, kan een goede combinatie ook voor iedereen anders zijn. Wat voor jou werkt, hoeft voor de ander niet te werken! ‘Luister naar je gevoel’ zeggen we altijd bij het kiezen van een steen en dit is ook bij het kiezen van een combinatie! Sommige stenen passen echter wel minder goed bij elkaar.

Je kunt denken aan de volgende tips wanneer je op zoek bent naar een combinatie van edelstenen om op je lichaam te dragen (meerdere stenen bij elkaar leggen in je huis kan prima zonder over de combinatie na te denken, onderstaande informatie is echt voor wanneer je een combi van kettingen of losse stenen bij je wilt dragen):


Kies voor edelstenen die qua energie elkaar aanvullen Wanneer je in de ochtend een ketting of steen kiest om bij je te dragen, kies je deze omdat je deze mooi vindt en/of voor de werking daarvan. Kies doelbewust en mocht je willen combineren kies dan een steen die de werking van de eerste aanvult en niet tegenwerkt! Bergkristal kan je bijvoorbeeld bijna altijd combineren omdat de Bergkristal de werking van andere stenen versterkt! Als je wilt aarden draag dan een Rode Jaspis en een Tijgeroog samen. (Tip: op de site kun je ook filteren op werking en zien welke stenen daarbij horen!)


Kies edelstenen uit dezelfde familie Edelstenen uit dezelfde familie gaan meestal goed samen! Bijvoorbeeld stenen uit de Kwarts familie, Roze kwarts, Bergkristal en Amethist (de beroemde Gouden Driehoek!). Of stenen uit de Tourmalijn groep.


Kies edelstenen met een vergelijkbare helderheid en dichtheid De werking van een edelsteen wordt beïnvloed door de dichtheid en de helderheid. Heldere stenen zoals een Bergkristal werken op de geest. Hierdoor ga je situaties helderder en duidelijker inzien. Stenen die dus meer doorschijnend zijn, horen bij je gevoel. Een Rozenkwarts bijvoorbeeld hoort bij de liefde. Als de dichtheid van een steen hoger is, hebben ze een meer aardse werking. Deze aardse stenen werken juist weer in op het lichaam. Zoals de Jaspis. Deze zorgt voor aarding, meer focus en meer fysieke energie. Lees hier meer over de werking van een edelsteen.

Kies op kleur Edelstenen en kristallen komen in verschillende kleuren en vormen. De kleur van een steen is niet alleen mooi en past goed bij je outfit misschien maar vertelt je ook iets over de werking. De kleur wordt bepaald door de verschillende elementen en mineralen van waaruit de steen is opgebouwd. Daarom hebben edelstenen vaak ook verschillende kleuren of kleurvlakken. Als je weet wat de kleuren ongeveer betekenen is het ook makkelijker voor een bepaalde kleur te kiezen. Over het algemeen werkt een steen met een warme kleur (rood, oranje, geel) meer stimulerend en activerend. De Jade is een groene steen die kalmeert en ontspant meer. Dit is een neutrale kleur. En een blauwige of paarse steen heeft een harmoniserende werking. Lees in een andere blog meer over de kleuren van de stenen!


Een paar fijne combinaties:

- de Gouden Driehoek (check deze blog!)

- Tijger oog en Rode Jaspis (bevordert je focus en zorgt voor aarding)

- Maansteen en Jade (bevordert vruchtbaarheid en beschermt aanstaande moeder)

- Amethist en Citrien (bevordert ontspanning, optimisme en zonnig humeur)1.563 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page